Vecsés kerékpárforgalmi hálózati terve

Egy kerékpárforgalmi hálózati terv feladata, hogy felmérje a település és környezete kerékpáros közlekedésének a helyzetét: kerékpáros forgalmát, kerékpározhatóságát, a kerékpáros közlekedést akadályozó tényezőket, és ezek alapján javaslatot adjon a fejlesztésekre annak érdekében, hogy a kerékpáros közlekedés aránya növekedhessen, és minél többen választhassák mindennapi eszközként a kerékpárt.

Vecsésen a kerékpározásnak komoly hagyományai vannak. Az önkormányzat tudatos elhatározása, hogy a kerékpárosok számára jól járható kerékpárforgalmi hálózatot alakítson ki a városban, egyben lehetővé tegye a szomszédos településekre való biztonságos eljutást is. A meglévő és a más munkákban tervezett szakaszok mellett számos elképzelés, terv létezik, ezeket kívánja egy dokumentumban integrálni Vecsés városa.

Vecsés kerékpárforgalmi hálózati tervét a TOP Plusz felhívás „Kerékpárforgalmi hálózati terv javasolt felépítése” című mellékletének megfelelő tartalommal dolgozzuk ki; ennek megfelelően kiterjed a helyzetértékelésre, a fejlesztési lehetőségek felmérésére, a tervezett fejlesztések bemutatására és a megvalósítás tervezésére. A tervezést a Mobilissimus vezetésével készülő Budapesti Agglomerációs Kerékpárforgalmi Hálózatfejlesztési Stratégiával összhangban végezzük.

 

Megrendelő:

Vecsés Város Önkormányzata

Teljesítés éve:

2022– folyamatban