Törökbálint Köztársaság téri iskola mobilitástervezése

Törökbálint Város Önkormányzata megbízásából a Mobilissimus munkatársai készítik el a Köztársaság téri iskola mobilitási tervét, mely az iskola környékén tapasztalható mobilitási problémák kezelését, megoldását célozza.

A problémafeltárás része a tervet megalapozó felmérések, egyeztetések, bejárások elvégzése, majd ezek alapján egy mobilitási koncepció; mobilitási célok és javaslatcsomag összeállítása.

Az iskola környezetében tapasztalható mobilitási problémák megismerése érdekében több alkalommal helyszíni bejárásra, illetve szeptember 13-án kamerás és személyes adatfelvételre és számlálásra is sor került a jellemző iskolába járási módok és a reggeli iskolás forgalom lefolyásának megfigyelésére.

Az eddig elvégzett adatfelvételeken túlmenően egy az iskolába járási módot, adott napon vizsgáló ún. kézfeltartásos felmérésre is sor kerül a diákok körében, valamint egy online szülői kérdőív lekérdezése is a tervezés megalapozásának része.

A feladat fontos eleme, az érintettekkel való közös tervezés megvalósítása; a szülőkkel, pedagógusokkal, önkormányzati képviselőkkel való egyeztetések és szakmai workshopok megtartása az iskolai mobilitásról, az érzékelt problémák, lehetséges javaslatok, illetve a módválasztási, útvonalválasztási motivációk és akadályok felmérését célozva.

Végül a forgalomtechnikai, infrastrukturális és szemléletformálási javaslatok meghatározásán túlmenően a javaslatcsomaghoz kapcsolódó hazai és nemzetközi példák bemutatása is a tervezők feladata.

 

Megrendelő:

Törökbálint Város Önkormányzata

Teljesítés éve:

2022– folyamatban