Csongrád-Csanád megyei kerékpáros stratégia

A Csongrád-Csanád megyei kerékpáros stratégia célja, hogy felmérje a megye és környezete kerékpáros közlekedésének a helyzetét, és ez alapján javaslatot adjon a 2021-2027-es programozási időszak alatt megvalósítandó fejlesztésekre annak érdekében, hogy minél többen választhassák mindennapi közlekedési és szabadidős eszközként a kerékpárt, valamint hogy a megye felkerüljön a kerékpáros turizmus térképére. Horizontja azonban túlmutat a következő programozási cikluson, és hosszú távra tesz javaslatot a kerékpárforgalmi főhálózatra vonatkozóan.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a kerékpáros stratégiával irányt kíván mutatni és támpontokat adni a fejlesztési projektek előkészítéséhez annak érdekében, hogy megyei szinten – a két megyei jogú várost, Szegedet és Hódmezővásárhelyt is beleértve – egységes, összefüggő kerékpárforgalmi főhálózat jöjjön létre.

A stratégia a „Megyei kerékpárforgalmi főhálózati terv javasolt felépítése” című útmutatónak megfelelő felépítéssel és az ott megfogalmazott tartalmi elvárásoknak megfelelően készült. A dokumentum stratégiai szintű (konkrét projektek kidolgozására nem terjed ki) és megyei léptékű. A közlekedési célú, szabadidős és turisztikai kerékpározással foglalkozik.

 

Megrendelő:

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Teljesítés éve:

2021