Budakörnyéki turisztikai kerékpárhálózat-fejlesztési terv

Egy kerékpárforgalmi hálózati terv feladata, hogy felmérje a település és környezete kerékpáros közlekedésének a helyzetét: kerékpáros forgalmát, kerékpározhatóságát, a kerékpáros közlekedést akadályozó tényezőket, és ezek alapján javaslatot adjon a fejlesztésekre annak érdekében, hogy a kerékpáros közlekedés aránya növekedhessen, és minél többen választhassák mindennapi eszközként a kerékpárt.

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás 12 településének területére készíttetett kistérségi kerékpárforgalmi hálózati tervet Budakörnyéki kerékpár-turisztikai hálózat fejlesztése – Kerékpárforgalmi hálózati terv címen, mellyel a Bonum Via Kft-t bízta meg.

A Mobilissimus az Értékterv alvállalkozójaként a megalapozó dokumentumok, meglévő tervek feldolgozásában, a vizsgált terület helyzetértékelésében (forgalomvonzó létesítmények, a kerékpáros közlekedés szerepe, a kerékáros közlekedés helyzete), a fejlesztési dokumentumokhoz való illeszkedés vizsgálatában, valamint turisztikai fejlesztési javaslatok megfogalmazásában vett részt. A térségen belül egy településcsoport felmérése és az érintett önkormányzatokkal való egyeztetés is a feladataink közé tartozott.

A tervezés során figyelembe vettük a Kerékpárforgalmi hálózati terv javasolt felépítése című útmutató előírásait.

 

Megrendelő:

Budakörnyéki Önkormányzati Társulás

Zsámbék Város Önkormányzata

 

Fővállalkozó:

Bonum Via

Értékterv

 

Teljesítés éve:

2021