Tessék választani! – A törökőriek döntenek a helyi fejlesztésekről

Mérföldkőhöz érkezett a SUNRISE projekt. Hosszas előkészítés, problématérképezés, ötletgyűjtés, projektté formálás, árbecslés után megszületett a döntés, mely fejlesztésekről szavazhatnak a törökőriek és az itt közlekedők. 

Október közepén ült össze újra a Törökőr Tanácsadó Testület, hogy véleményezze a SUNRISE szakmai csapata által szavazásra javasolt, a környék fenntartható közlekedését segítő fejlesztéseket, beavatkozásokat. 

A testület végül nyolc, a biztonságot, a környezet védelmét és a helyi közösséget is szolgáló fejlesztési projektet javasolt arra, hogy a helyi lakosság, illetve az itt közlekedők szavazással válasszák ki közülük, hogy mi valósuljon meg 2019-ben. 

A szavazás 2018 novemberében indul, és a közösségi költségvetés elvét követi majd. Ez azt jelenti, hogy Zugló Önkormányzata a lakossági szavazatoknak megfelelően fogja elvégezni a kiválasztott beavatkozásokat, méghozzá a SUNRISE projektben, az Európai Unió által rendelkezésre bocsájtott, nagyjából 20 millió forintos keret erejéig.

Az érintettek ilyen mértékű bevonása úttörőnek számít Magyarországon, és a SUNRISE nem titkolt célja, hogy – a közlekedés javítása mellett – magát a módszertant is kipróbálja. Aki tehát részt vesz a szavazáson, egy újszerű, európai kísérlethez is hozzájárul a kerületben. 

Mivel a szavazásra bocsájtott projektek forrásigénye meghaladja a rendelkezésre álló keretet, ezért a szavazóknak felelős döntést kell hozniuk arról, hogy mi az, ami tényleg fontos számukra és a közösség számára.   

Itt az alkalom, hogy a törökőriek egy kicsit az Önkormányzat bőrébe bújjanak, és kipróbálják, milyen egy város ügyeiről dönteni. 

Magukat a kidolgozott fejlesztéseket és forrásigényüket itt olvashatják. 

A szavazás itt érhető el.

 

Forrás: MIZUglónk

Kapcsolódó projekt(ek): 
Forrás: EIT Urban Mobility
2024. január 17-én és 18-án az Új Európai Bauhaus közösség Barcelonában gyűlt össze. Az évente megrendezett esemény a közösség több érdekeltjét hozza össze, legyen az induló vállalkozás, különböző felhívások nyertes projektjei vagy az Európai Bizotts...
Tovább »

2024. március 07.
Vásárosnamény Városháza
Vásárosnamény városa a településen megjelenő közlekedési problémák kezelése érdekében fenntartható városi mobilitási tervet készít a Mobilissimus szakmai közreműködésével. A fenntartható városi mobilitástervezés az Európai Unió megbízásából kidolgozo...
Tovább »

2024. március 07.
Civinet_27_borito
A Magyar CIVINET Forgalomcsillapítás és közterületek újraosztása témában rendezett szakmai találkozót 2024. február 15-én Budapesten, a Griffsoft támogatásával, a házigazda pedig Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata volt, a H13 In...
Tovább »

2024. február 29.