Troli90 & fenntartható jövőképe

[English]

A Troli90 & fenntartható jövőképe című konferencia Budapesten kerül megrendezésre 2023. november 9-én.

 

Dátum: 2023. november 9., csütörtök

Program:

  • 8:30-11:00 Szakmai workshop a körforgásosság lehetőségeiről a közösségi közlekedésben (meghívás alapján)
  • 11:00-16:00 Konferencia
  • 16:00-18:00 A budapesti trolibusztelep helyszíni bejárása

Helyszín: D50 Hotel, 1071 Budapest, Damjanich utca 50.

Regisztráció: https://forms.gle/MHX8vQGwQUSMKxPi9

A programtervezet ITT érhető el.

 

A budapesti trolibusz-hálózat idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját, ezért Magyarország és Európa szakértői november elején Budapesten gyűlnek össze, hogy megünnepeljék és megvitassák a trolibuszok fenntartható jövőjének lehetőségeit különböző szempontok figyelembevételével.

A rendezvényt az Interreg CE4CE projekt (az SZKT, trolley:motion és Mobilissimus projektpartnerek) és a BKV Zrt. közösen szervezi.

A CE4CE együttműködési projekt célja, hogy a körforgásos gazdaság elvét bevezesse a közösségi közlekedési ágazatba is, ami által kevesebb hulladék keletkezik, javul a hatékonyság, illetve csökken az ágazat ökológiai lábnyoma is. Ez a kihívás különösen a helyi önkormányzatokat, az infrastruktúra- és (köz)szolgáltatókat, valamint a közép-európai közösségi közlekedési rendszerek ellátási láncában szereplő feleket (pl. alkatrészgyártó vállalatok) érinti.

A CE4CE projekt során a partnerek először a körforgásos rendszer hiányosságainak megértésére, azonosítására fókuszálnak, ami által létrejön az ún. „Circularity Compass” –mely egyfajta irányt mutat a lehetséges megoldások felé -, illetve egy online „Tudásközpont”, ami a projekt főbb eredményeit fogja tartalmazni és ezáltal segítséget nyújt az érintetteknek.

Kapcsolódó projekt(ek):