Rusze közösségi közlekedési rendszerének felülvizsgálata

A Mobilissimus egy nemzetközi konzorcium tagjaként részt vesz Rusze közösségi közlekedési rendszerének felülvizsgálatában. Rusze Bulgária ötödik legnagyobb városa, a város belterületén mintegy 150 ezer, a teljes közigazgatási területen csaknem 170 ezer lakossal. A közösségi közlekedés nyolc trolibusz-, valamint tizennyolc helyi és számos elővárosi autóbuszviszonylatból áll, komolyabb hálózati változásokra évtizedek óta nem került sor.

A Mobilissimus feladata Rusze megújított közösségi közlekedési rendszerének kidolgozása, ennek részeként a szolgáltatások elemzése, alternatív viszonylathálózat-változatok kidolgozása menetrendi koncepciókkal, forgalmi modellezés, valamint a kiválasztott változat részletes menetrendjeinek elkészítése. Ezekhez a feladatokhoz széles körben alkalmazzuk a DPK System CityLineDesigner szoftverét.

A bulgáriai partnerek feladata a jogi és társadalmi-gazdasági háttér felmérése, a stakeholder elemzés és az érdekelt szereplők bevonása, valamint a helyzetelemzéshez és a forgalmi modellezéshez szükséges felmérések elvégzése.