DREAM_PACE

Közép-Európa területét egyenlőtlen közlekedési kapcsolatok és mobilitási lehetőségek jellemzik a régiók között, illetve régiókon belül a városi és a vidéki, periférikus területek között. Az elérhetőség javítására igyekszik megoldást találni a DREAM_PACE projekt a közösségi közlekedési hálózatok és az igényvezérelt közlekedési szolgáltatások (Demand Responsive Transport, DRT) jobb integrációja révén.

A projekt során a résztvevő partnerek olyan a regionális mobilitási hálózatokat kiegészítő innovatív DRT koncepciókat dolgoznak ki, melyek célja mind döntéshozói, mind üzemeltetői oldalon az integrált DRT szolgáltatás kialakítási lehetőségeinek javítása.

A projekt eredményeként egy, a partnerek által közösen kidolgozott DRT stratégia készül el, melynek célja, hogy beépüljön a fenntartható városi mobilitási tervbe (Sustainable Urban Mobility Plan, SUMP), valamint a partnerek közösen terveznek, tesztelnek és hajtanak végre innovatív DRT-megoldásokat a pilotok során. A stratégiák és megoldások elősegítik a DRT és a közösségi közlekedés jobb integrációját Bologna-ban (IT), Pavia-ban (IT) és Budapesten (HU), támogatják a meglévő DRT kezdeményezések közötti jobb koordinációt Osttirol-ban (AT) és Baden-Württenberg-ben (DE) és új integrált megközelítéseket dolgoznak ki Split-Damácia megyében (CR).

A DREAM_PACE együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE program finanszírozza.

 

A projekt számokban:

12 projektpartner

5 ország, 9 régió

4 pilot megvalósítás

2,26 millió euró ERFA támogatás

 

Projektpartnerek:

SRM (vezető partner)

Redmint

Autoguidovie

Mobilissimus

BKK Budapesti Közlekedési Központ

Dyvolve

Split-Dalmácia megye

AustriaTech

Kelet-Tirol Regionális Igazgatósága

Berlini Műszaki Egyetem

nexus Kutatási Intézet

Rupprecht Consult

 

További információért látogasson el a projekt weboldalára, vagy kövessen minket Facebook-on, LinkedIn-en, vagy Youtube-on!