CE4CE

A CE4CE együttműködési projekt célja, hogy a körforgásos gazdaság elvét bevezesse a közösségi közlekedési ágazatba is, ami által kevesebb hulladék keletkezik, javul a hatékonyság, illetve csökken az ágazat ökológiai lábnyoma is. Ez a kihívás különösen a helyi önkormányzatokat, az infrastruktúra- és (köz)szolgáltatókat, valamint a közép-európai közösségi közlekedési rendszerek ellátási láncában szereplő feleket (pl. alkatrészgyártó vállalatok) érinti.

A CE4CE projekt során a partnerek először a körforgásos rendszer hiányosságainak megértésére, azonosítására fókuszálnak, ami által létrejön az ún. ”Circularity Compass”, - mely egyfajta irányt mutat a lehetséges megoldások felé -, illetve egy online „Tudásközpont”, ami a projekt főbb eredményeit fogja tartalmazni és ezáltal segítséget nyújt az érintett feleknek.

A projekt időtartama alatt a partnerek akcióterveket, stratégiákat, megoldásokat dolgoznak ki különböző, de a közösségi közlekedési ágazat körforgásos gazdaság elvéhez kapcsolódó témákban. Ezen túlmenően megvalósul 6 pilot projekt, számos nemzeti és nemzetközi esemény, illetve könnyen érthető, látványos infografikák és videók is készülnek a közösségi közlekedés használói számára.

A projektet az Interreg CENTRAL EUROPE program finanszírozza

A projekt számokban:

12 projektpartner

7 ország, 9 régió

6 pilot megvalósítás

2,19 millió euró ERFA támogatás

 

Projektpartnerek:

Lipcsei Közlekedési Vállalat (LVB) (vezető partner)

Gdyniai Autóbusz-közlekedési Vállalat (PKA)

Gdański Műszaki Egyetem

Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT)

Cegelec

KRUCH Vasúti Innovációs Kft.

Maribor Önkormányzata

Maribori Egyetem

ATB Közlekedési Rt.

Redmint

Mobilissimus

trolley:motion

További információért látogasson el a projekt weboldalára, vagy kövessen minket Facebook-on, LinkedIn-en vagy Twitter-en!

 

Kapcsolódó hír(ek):