Budafoki út tanulmányterve közösségi tervezéssel

Várhatóan néhány év múlva megújul a Budafoki út belső szakasza. Ehhez első lépésként készül egy döntéselőkészítő tanulmányterv, amelynek kidolgozása során a tervezők az érintett lakók és használók aktív bevonására törekednek.

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megbízásából, Újbuda Önkormányzatával együttműködve közösségi tervezés keretében készíti el a Budafoki út megújítását célzó döntéselőkészítő tanulmánytervet az Értékterv Kft., a Mobilissimus Kft., a MobilCity Bt. és a Mikroline Kft.

Találjuk ki közösen! – Közösségi tervezés a Budafoki úton

A közösségi tervezés célja, hogy az érintett lakosság, továbbá a Budafoki út vizsgált szakaszát és annak közvetlen környezetét rendszeresen használók megkérdezésével, valamennyi érintett szereplő aktív bevonásával történjen a felújítás előkészítése.

A részvételi tervezés első lépéseként az érintettek egy online, illetve az Újbuda újsággal együtt terjesztett és a Budafoki úton több üzletben, szolgáltatónál leadható papíralapú problémafeltáró kérdőív kitöltésével jelezhették a Budafoki úton érzékelt problémákat, illetve javaslataikat. A véleményeket helyszíni kitelepüléseken is gyűjtöttük a Budafoki út több pontján.

Ezt követően lehetőség nyílt a tervezők által elvégzett vizsgálatok és az érintettektől összegyűjtött ismeretek alapján kidolgozott műszaki változatok véleményezésére. A fejlesztési javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket személyes egyeztetések keretében, illetve interneten tehették meg a résztvevők.

A mostani döntéselőkészítő munka célja, hogy a Budafoki út megújítására olyan javaslat szülessen, mely a helyi érintettek és közösségek észrevételeit, szempontjait figyelembe veszi. A megvalósítandó változat kiválasztása, a szükséges engedélyezési és kiviteli tervek kidolgozása a BKK hatásköre és feladata.

A projekt honlapja