CoolCo’s közösségi tervezés a moduláris utcabútorokkal

2023. június 10-én, a Szigony utcában került sor az első közösségi tervezési alkalomra a CoolCo’s projekt keretében. Bár előzetes terveink szerint ez már a második találkozás lett volna a helyiekkel, a június 7-re tervezett alkalmat el kellett halasztanunk a bizonytalan időjárás miatt.

Ezen a szombati napon szerencsére jó idő fogadott minket a szigony utcai egészségügyi rendelők előtt, helyenként a nap is megmutatta erejét. Az időjárás is segítette tehát a helyi lakosokat és a tervezőket, hogy közösen gondolkodjanak a július elejére megvalósuló hűsítő pontról.

A CoolCo’s koncepció alapja, hogy moduláris elemekből olyan utcabútort hozunk létre, ami a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg a kánikula idején. Ülőalkalmatosságot, árnyékot, növényeket és vízvételi lehetőséget képzeltünk el, de a közösségi tervezés során megjelenő esetleges új funkciók beépítésén is dolgozunk.

Az inspiratív nap tapasztalatai alapján a helyi lakosok minél több zöldet, ivóvízvételi lehetőséget, forgalomtól elzártságot hangsúlyozták. Ezeket a lehetőségeinkhez mérten beépítjük a végső megjelenésbe.

Köszönet jár a Járókelő Közhasznú Egyesületnek, hogy az Egészséges utcák koncepciót sikerült megismertetni az érdeklődőkkel.

 

Forrás: CoolCo's

A Mobilissimus brassói közösségiközlekedés-fejlesztési munkájához kapcsolódóan meghívást kapott a romániai közösségi közlekedési hatóságok és szolgáltatók (ROPAT) brassópojánai konferenciájára. A rendezvény idei témája az innováció, integráció és hat...
Tovább »

2024. január 25.
A Magyar CIVINET Innováció a közösségi közlekedésben témában rendezett szakmai találkozót 2023. november 20-án Szombathelyen, a realCity támogatásával, a házigazda pedig Szombathely MJV Önkormányzata volt a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ...
Tovább »

2023. november 24.
Zöld
A városok világszerte számos kihívással néznek szembe: a klímaváltozás, a tiszta és egészséges lakókörnyezet biztosítása, illetve a megfizethető és biztonságos energia kérdései mindenhol égetőek. A problémák egy része a közlekedés területén keletkezi...
Tovább »

2023. november 24.