CoolCo’s közösségi tervezés a moduláris utcabútorokkal

2023. június 10-én, a Szigony utcában került sor az első közösségi tervezési alkalomra a CoolCo’s projekt keretében. Bár előzetes terveink szerint ez már a második találkozás lett volna a helyiekkel, a június 7-re tervezett alkalmat el kellett halasztanunk a bizonytalan időjárás miatt.

Ezen a szombati napon szerencsére jó idő fogadott minket a szigony utcai egészségügyi rendelők előtt, helyenként a nap is megmutatta erejét. Az időjárás is segítette tehát a helyi lakosokat és a tervezőket, hogy közösen gondolkodjanak a július elejére megvalósuló hűsítő pontról.

A CoolCo’s koncepció alapja, hogy moduláris elemekből olyan utcabútort hozunk létre, ami a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg a kánikula idején. Ülőalkalmatosságot, árnyékot, növényeket és vízvételi lehetőséget képzeltünk el, de a közösségi tervezés során megjelenő esetleges új funkciók beépítésén is dolgozunk.

Az inspiratív nap tapasztalatai alapján a helyi lakosok minél több zöldet, ivóvízvételi lehetőséget, forgalomtól elzártságot hangsúlyozták. Ezeket a lehetőségeinkhez mérten beépítjük a végső megjelenésbe.

Köszönet jár a Járókelő Közhasznú Egyesületnek, hogy az Egészséges utcák koncepciót sikerült megismertetni az érdeklődőkkel.

 

Forrás: CoolCo's

A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola Köztársaság téri alsó tagozatos iskolájában péntek reggel sikeres bringásreggelit tartottak Törökbálint Város Önkormányzata szervezésében. 50-nél is többen érkeztek biciklivel és rollerrel az iskolába a M...
Tovább »

2023. szeptember 22.
A Mobilissimus közösségi közlekedés iránti elkötelezettsége jól ismert, erre büszkék is vagyunk. Ha a szemléletünk aprópénzre váltható, és az utcán láthatóak az eredmények, akkor különösen tudunk örülni. Nyíregyháza és Siófok is a Mobilissimus tervei...
Tovább »

2023. szeptember 22.
Most még nincs nyoma a törökbálinti Bálint Márton Iskola Köztársaság téri épületénél, hogy péntektől új időszámítás kezdődik az iskola környéki közlekedésben: a Mobilitási Napra időzítve megkezdődnek az első fejlesztések annak érdekében, hogy az isko...
Tovább »

2023. szeptember 20.