CoolCo’s közösségi tervezés a moduláris utcabútorokkal

2023. június 10-én, a Szigony utcában került sor az első közösségi tervezési alkalomra a CoolCo’s projekt keretében. Bár előzetes terveink szerint ez már a második találkozás lett volna a helyiekkel, a június 7-re tervezett alkalmat el kellett halasztanunk a bizonytalan időjárás miatt.

Ezen a szombati napon szerencsére jó idő fogadott minket a szigony utcai egészségügyi rendelők előtt, helyenként a nap is megmutatta erejét. Az időjárás is segítette tehát a helyi lakosokat és a tervezőket, hogy közösen gondolkodjanak a július elejére megvalósuló hűsítő pontról.

A CoolCo’s koncepció alapja, hogy moduláris elemekből olyan utcabútort hozunk létre, ami a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg a kánikula idején. Ülőalkalmatosságot, árnyékot, növényeket és vízvételi lehetőséget képzeltünk el, de a közösségi tervezés során megjelenő esetleges új funkciók beépítésén is dolgozunk.

Az inspiratív nap tapasztalatai alapján a helyi lakosok minél több zöldet, ivóvízvételi lehetőséget, forgalomtól elzártságot hangsúlyozták. Ezeket a lehetőségeinkhez mérten beépítjük a végső megjelenésbe.

Köszönet jár a Járókelő Közhasznú Egyesületnek, hogy az Egészséges utcák koncepciót sikerült megismertetni az érdeklődőkkel.

 

Forrás: CoolCo's

Szentendre a NXTLVL Parking INTERREG Central Europe projekt egyik magyar követő városa. A város a Duna mellett fekszik, Budapest közelében, történelmi városközpontja igen sok turistát vonz. Szentendrére nagyon sokan költöztek ki az elmúlt évtizedekbe...
Tovább »

2024. június 11.
civinet-dunaszerdahely-vezerkep
A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat és fejlesztési ügynöksége, a KIRA Dunaszerdahelyen szervezett workshopot a csallóközi térség önkormányzatai számára, ahol – eredetiben vagy tolmácsolással – magyarul tájékozódhattak a kerékpáros közlekedés és keré...
Tovább »

2024. április 30.
Forrás: EIT Urban Mobility
2024. január 17-én és 18-án az Új Európai Bauhaus közösség Barcelonában gyűlt össze. Az évente megrendezett esemény a közösség több érdekeltjét hozza össze, legyen az induló vállalkozás, különböző felhívások nyertes projektjei vagy az Európai Bizotts...
Tovább »

2024. március 07.