Szakértő szemmel Törökőrön

Elkezdődött a részletes, műszaki tervezése azoknak a törökőri miniprojekteknek, melyekről a helyi lakosok szavaztak december-januárban: nevezetesen a Tábornok utca környékének forgalomcsillapítása, a vasúti aluljárón való áthaladás biztonságának növelése és az Újvidék tér környékén található intézmények megközelíthetőségének fejlesztése.

Az elmúlt hetekben több szakértői bejárást is szervezett Törökőrön a zuglói önkormányzat a projekt partnereivel és alvállalkozóival, hogy elkezdődhessen a SUNRISE projektben kiválasztott a fejlesztések pontos tervezése.

A műszaki, forgalomtechnikai átalakítások tervezéséért felelős Értékterv Kft. szakértői különböző időpontokban is végigjárták a területet, hogy a különböző napok és napszakok közlekedéséről is legyen benyomásuk.

„Hiszünk abban, hogy jó terveket csak akkor lehet készíteni, ha az embert állítjuk a középpontba. Itt Zuglóban ennek adottak a lehetőségei: ezt várják el tőlünk. Célunk a környezet olyan fejlesztése, amely egyszerre nyújt biztonságos, kényelmes és nyugodt közlekedési lehetőséget a gyalogosoknak, kerékpárosoknak – különösen az iskolába, óvodába, bölcsődébe járók és szüleik számára. Emellett az is nagyon fontos szempont a tervek készítése során, hogy a fejlesztések a helyiek számára is megszokható és megszerethető változást hozzanak, amelyek erősítik a terület lakóterületi jellegét” – mondta Barna Zsolt, a mérnökiroda vezetője.

Külső segítséget is kap a tervezés. A SUNRISE projekt partnere, a nemzetközi hírű Koucky&Partners tervezőiroda munkatársa is idelátogatott Göteborgból, hogy szakmai tanácsokkal segítse a megvalósítást, a helyiek bevonását és az eredmények kiértékelését, mérését.

Az első terveket várhatóan már idén tavasszal megismerheti és véleményezheti a közösség, a kivitelezés és a tesztidőszak pedig az év második felében indul.

Egy másik izgalmas kísérleti projekt is megvalósulhat idén tavasszal: az Újvidék teret kettévágó Szugló utcai veszélyes szakaszról az autóforgalom ideiglenes elterelése és a terület átadása a gyalogosoknak. Ha a kísérlet sikerül, hosszú távon egy újabb jókora, a játékra, sétára, zöldítésre alkalmas területtel gazdagodhat a tér.

 

Forrás: MIZUglónk

Kapcsolódó projekt: 
A SASMob projekt célja, hogy Szeged a közszféra, a vállalkozások és a közlekedési szolgáltatók együttműködésével egy multimodális, inkluzív és alacsony környezeti hatású mobilitás felé mozduljon el. Ennek egyik eleme a helytakarékos közlekedés. A vár...
Tovább »

2020. június 25.
Ezzel a címmel hirdette meg a Magyar CIVINET harmadik virtuális találkozóját, melyre 2020. május 26-án került sor. A kétórás programba öt előadás és az őket követő kérdés-válasz szekciók fértek bele. A virtuális találkozót a Lime hazai képviseletében...
Tovább »

2020. május 27.
Siófok Város Önkormányzata megbízásából a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztésén dolgozunk azzal a céllal, hogy a járványveszély elmúltát követően a mainál jobb és kényelmesebb helyi autóbusz-közlekedést alakíthasson ki a városvezetés. A 2019. augusz...
Tovább »

2020. május 26.