Mobilitási megoldások a városrészek szintjén

„Elhozzuk a változást – közös mobilitási megoldások a városrészek szintjén” címmel adtak ki egy ingyenes, online elérhető kiadványt a SUNRISE projekt keretében a partnerek. A kiadvány 4 év tapasztalatára támaszkodik: alapos kutatás és részvételi terepmunka alapján fogalmaznak meg benne javaslatokat döntéshozók, önkormányzatok és más érintettek számára, akik érdeklődnek a fenntartható mobilitási megoldások iránt.

  

Az online kiadvány nemcsak bemutatja a hat részt vevő városrész történetét, hogy milyen változásokon mentek keresztül a projektnek köszönhetően és hogyan, de arról is írnak benne, hogy miért fontos a részvételi tervezés, vagyis amikor az érintettek bevonásával történik a problémák feltárása, a célok kijelölése és a tervezés.

A projektben részt vevő városrészek a brémai Hulsberg, a budapesti Zugló-Törökőr, a jeruzsálemi Baka, a malmöi Lindängen, a szaloniki Neo Rysio-Thermi, valamint Southend-on-Sea városközpontja. A városrészeket szakértő partnerek segítették: a BKK Budapesti Közlekedési Központ, az Edinburgh Napier University – Transport Research Institute, a Mobilissimus, a POLIS, a Rupprecht Consult, az urbanista, a Zaragoza Logistics Center és a Koucky & Partners.

 

A témában korábban megjelent cikkek:

Kezdődik a forgalomcsillapítási beavatkozások kivitelezése Törökőrön

Részvételi tervezés Törökőrön - Szabó Noémi a SUNRISE-ról a CIVITAS Forumon

Tessék választani! - A törökőriek döntenek a helyi fejlesztésekről 

Az egri kommunikációs tevékenységek tapasztalatai és a zuglói részvételi tervezés az ECOMM-on 

Önálló közlekedés látássérültként - tematikus séta Törökőrön 

Elindult a közösségi tervezés Törökőrön 

Kapcsolódó projekt: 
Véget ért a SUNRISE projekt, megmutatjuk, milyen fejlesztések történtek a budapesti mintaterületen. A Horizont 2020-as projekt célja az volt, hogy új, együttműködésen alapuló megoldásokat dolgozzon ki, teszteljen és értékeljen a városrészi szintű mob...
Tovább »

2022. január 13.
A fenntartható városi közlekedéssel foglalkozó Magyar CIVINET célja, hogy magyar nyelven biztosítsa a tapasztalatcsere lehetőségét a magyarországi, valamint a magyar nyelvet (is) használó határon túli városok között, illetve segítse a CIVITAS program...
Tovább »

2022. január 11.
Megjelent a Magyar CIVINET 23. hírlevele, mely ezen a linken olvasható. A Magyar CIVINET hírlevelére ITT lehet feliratkozni. Aktuális városi közlekedést érintő hírekről és érdekességekről a Magyar CIVINET Facebook oldalán tájékozódhat.
Tovább »

2021. december 06.