Egri elkerülő út – együtt egy élhetőbb városért

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. közösségi tervezés keretében készítteti el Eger Megyei Jogú Város közlekedésének tehermentesítése érdekében a várost elkerülő közút tanulmánytervét és környezeti hatástanulmányát, a környezetvédelmi engedély megszerzésével. A közösségi tervezési folyamat a Mobilissimus Kft. szakmai támogatásával valósul meg.

A projekt 2022. május 4-én mérföldkőhöz érkezett: a tervezők elkészítették az előzetes nyomvonalváltozatokat, melyeket bemutattak a lakosságnak.

A tervezett út három fő szakaszra oszlik:

  • az M25-ös autóút és a 25. sz. főút közötti Eger Keleti elkerülő útszakaszra,
  • a Nyugati átkötésre a 25. és a 24. sz. főutak között, és
  • az Eger-Felnémeti elkerülő szakaszra

A tervezők mindhárom szakaszra két lehetséges nyomvonalat határoztak meg: egy városhoz közelebb eső belsőt és egy várostól távolabb futó külső változatot.

Az előzetes nyomvonalváltozatok kialakításában a tervezők figyelembe vették a lakosságtól és civil szervezetektől a térképes információgyűjtő felületen beérkezett több mint 1500 észrevételt és véleményt, illetve a preferenciafeltáró kérdőív eredményeit is.

A változatok alaposabb bemutatására készült egy infografika és egy animáció (lásd alább):

A nyomvonalváltozatok publikálásra kerültek a projekt honlapján és facebook oldalán is.

A lehetséges nyomvonalakkal kapcsolatos visszajelzésre az érintetteknek egy online kérdőív kitöltésével van lehetőségük. A kérdőív itt érhető el.

A közösségi tervezés következő lépéseként Eger városában helyszíni megjelenés és személyes visszajelzési lehetőség is tervezés alatt áll, illetve később lakossági, szakmai és civil fórumra is sor fog kerülni.

egri elkerülő
A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola Köztársaság téri alsó tagozatos iskolájában péntek reggel sikeres bringásreggelit tartottak Törökbálint Város Önkormányzata szervezésében. 50-nél is többen érkeztek biciklivel és rollerrel az iskolába a M...
Tovább »

2023. szeptember 22.
A Mobilissimus közösségi közlekedés iránti elkötelezettsége jól ismert, erre büszkék is vagyunk. Ha a szemléletünk aprópénzre váltható, és az utcán láthatóak az eredmények, akkor különösen tudunk örülni. Nyíregyháza és Siófok is a Mobilissimus tervei...
Tovább »

2023. szeptember 22.
Most még nincs nyoma a törökbálinti Bálint Márton Iskola Köztársaság téri épületénél, hogy péntektől új időszámítás kezdődik az iskola környéki közlekedésben: a Mobilitási Napra időzítve megkezdődnek az első fejlesztések annak érdekében, hogy az isko...
Tovább »

2023. szeptember 20.