Milyen lesz a pandémia utáni mobilitás? - ECOMM 2021

Az Európai Mobilitásmenedzsment Konferencia (ECOMM) egy évente megrendezett globális esemény, mely 3-400, a témában jártas érdeklődőt és szakértőt vonz, és a pandémia miatt immár másodszor online térben valósult meg. A Mobilissimus szakemberei sokadik alkalommal képviseltették magukat a fórumon. Idén 2021. november 24-25-én került megrendezésre, a házigazda a portugál Cascais városa volt.

Szabó Noémi, a Mobilissimus településtervező mérnöke az Aktív- és elektromobilitás szekcióban adott elő „Hoz-e jelentős változást a COVID-19 az aktív mobilitás területén? Adatelemzés és intézkedések Magyarországon” címmel. Az előadásban a budapesti és szegedi közlekedési módok változásait mutatta be az első lezárások időszakából. A szegedi adatok a SASMob Szeged projekt keretében megvalósult, innovatív technológián alapuló forgalomszámláló rendszernek köszönhetően érhetők el.

Ekés András, a Mobilissimus ügyvezetője „Az új normál gyors megértése – a pandémia mint ösztönző egy teljesen megújult és vonzó buszszolgáltatás létrehozásához Nyíregyházán” címmel adott elő. Előadásában az új normál mobilitási környezethez való adaptáció feltételeiről és a Mobilissimus által tervezett és megújított nyíregyházi buszhálózatról volt szó.

A projektekről, melyek eredményeiről szó volt, itt olvashatnak bővebben:

SASMob – Szeged

Nyíregyháza

Véget ért a SUNRISE projekt, megmutatjuk, milyen fejlesztések történtek a budapesti mintaterületen. A Horizont 2020-as projekt célja az volt, hogy új, együttműködésen alapuló megoldásokat dolgozzon ki, teszteljen és értékeljen a városrészi szintű mob...
Tovább »

2022. január 13.
A fenntartható városi közlekedéssel foglalkozó Magyar CIVINET célja, hogy magyar nyelven biztosítsa a tapasztalatcsere lehetőségét a magyarországi, valamint a magyar nyelvet (is) használó határon túli városok között, illetve segítse a CIVITAS program...
Tovább »

2022. január 11.
Megjelent a Magyar CIVINET 23. hírlevele, mely ezen a linken olvasható. A Magyar CIVINET hírlevelére ITT lehet feliratkozni. Aktuális városi közlekedést érintő hírekről és érdekességekről a Magyar CIVINET Facebook oldalán tájékozódhat.
Tovább »

2021. december 06.